Direct een kok nodig? Klik hier of bel 06-15946669
Menu
Sluit

Vers koken opnieuw ingevoerd!

Case Study • 10 april 2019
Tekst

Er zijn genoeg zorginstellingen in Nederland waar helaas niet vers gekookt wordt, een kans die u niet moet laten liggen. Chefs4Care is al een aantal jaar actief bij diverse huizen van zorggroep Maas & Waal. Een goed voorbeeld is huize Elisabeth, een redelijk nieuw huis met tegenwoordig front-cooking en themabuffetten. 

Aan het begin, toen Chefs4Care net gestart was bij zorggroep Maas & Waal, merkte we dat niet alle kennis aanwezig was en dat bepaalde keukenapparatuur aan vervanging toe was. In overleg met het management is Chefs4Care aan de slag gegaan met het geven van diverse trainingen aan het vaste personeel (inclusief management). Trainingen om de kennis te verreiken en om duidelijkheid te scheppen binnen het team. Onderwerpen van de trainingen: HACCP, gastvrijheid, teambuilding en diverse andere onderwerpen. Naast het vaste team zijn ook de vrijwilligers begeleid door middel van ‘training on the job’. 

Om de transitie naar vers koken waar te kunnen maken, zijn er een aantal cruciale veranderingen doorgevoerd. Zo zijn we overgestapt naar een andere leverancier, heeft Chefs4Care workshops gefaciliteerd en zijn er diverse trainingen gegeven. Om het proces continu te blijven meten, hebben we op verschillende momenten de ‘gasten’ enquêtes laten invullen, ervaringen uit de eerste hand. 

Het resultaat van deze transitie? De gerechten zijn naar een hoger niveau gebracht, het serviceniveau is verhoogd, een positieve instelling van de medewerkers en last but not least is de omzet verhoogd.

We kijken terug op een hele fijne samenwerking met de medewerkers van huize Elisabeth en waarderen de vrijheid en het vertrouwen wat we van het management van huize Elisabeth hebben gekregen. Uiteindelijk hebben we het met zijn alle gedaan!

Herkenbaar verhaal?
Wij komen graag vrijblijvend bij uw zorginstelling langs om te kijken naar de mogelijkheden! Neem contact op via info@chefs4care.nl of via 06-51504846‬